Start til Roller Derby

Kom og prøv en ny holdsport, hvor der er plads til alle.

Når du starter til roller derby, behøver du hverken have erfaring med at stå på rulleskøjter eller have kendskab til sporten i forvejen. For mange er roller derby den første holdsport de prøver som voksen og første gang de står på rulleskøjter siden de var barn. Vi passer altid godt på hinanden og sørger for at du er klar, før du får lov at spille din første træningskamp.

Har du ikke eget udstyr, så har mange af klubberne låneudstyr du kan låne til en enkelt prøvetime eller over en kortere periode, mens du finder ud af om sporten er noget for dig.

Du kan finde brugt udstyr på facebook, blandt andet i grupperne Køb og salg af rulleskøjter og udstyr og Rulleskøjte Danmark (alt er tilladt)

Roller Derby spilles på side-by-side rulleskøjter med lav støvle og toe-stops. Illustration of a roller derby skate. Low cut side-by-side quad skate with toe stop.
Derudover skal man altid have hjelm, knæ-, albue- og håndledsbeskyttere på. Når der trænes eller spilles med kontakt, kræves der desuden brug af tandbeskyttere. Tjek med din klub for at finde ud af, hvad du skal have med til din første træning.

Mange af klubberne har opstart af begynderhold i januar/februar og september, men man kan altid kontakte dem løbende for at høre nærmere. Du kan finde mere information om klubberne på facebook og deres egne hjemmesider her:

Aalborg Roller Derby

Smile City Rollers (Aarhus)

O-Town Roller Derby (Odense)

Roskilde Roller Derby

Copenhagen Ladybugs

Copenhagen Roller Derby

Vi har spurgt nogle spillere om hvad der er det bedste ved roller derby. Du kan læse deres svar her: Hvem spiller roller derby

Bliver man bidt af roller derby og det fællesskab der er omkring sporten, men har man ikke lyst til at spille kampe, så kan man både blive rullende dommer, NSO (non-skating official), bench coach, førstehjælpere, fotograf, announcer eller hjælpe til som frivillig på andre måder. Især som rullende dommer, NSO og bench coach er man en vigtig del af klubbernes hverdag, som er med til at sikre at spillerne får en god oplevelse til træning og kampe.

Læs mere om sporten og organisationerne bag her.

TV2 Østjylland besøgte Smile city rollers til et begynder arrangement.