Hvem spiller roller derby?

Mød nogle af de danske roller derby spillere her.

Charlie / 32 / frisør

Navn: Charlie

Derby navn: BamBam

Alder: 32

Profession: Frisør / Selvstændig

Derby erfaring: Meget erfaren (6+ år)

Hvad er det bedste ved Roller derby?
Miljøet, alle de fantastiske mennesker på tværs af klubberne, kropspositiviteten og at der er plads til at kunne udfordre og udvikle sig på alle mulige måder.

Hvad eller hvem fik dig til at starte til Roller derby?
Jeg savnede en holdsport, og faldt over et FB opslag som inviterede til åben træning i Roskilde Roller Derby. Jeg kendte intet til sporten, men det så sjovt ud.

Hvor god var du til rulleskøjter inden du startede?
(2/10) Jeg havde stået lidt på inliners som barn, men ellers ikke.


Daniel / 26 år / Sergent

Navn : Daniel

Derby navn: Guld Tuborg

Alder : 26

Profession: Sergent

Erfaring : Nybegynder (0 år)

Hvad er det bedste ved Roller derby?
Det fedeste ved roller derby er at sporten er så mangfoldig og at man sagtens kan konkurrerer på lige fod uanset køn alder og størrelse.

Hvad eller hvem fik dig til at starte til Roller derby?
Jeg havde en god træningskammerat der fik mig lokket med til en prøvetræning og så var jeg hooked

Hvor god var du til rulleskøjter inden du startede?
5/10


Cathrine / 50 år / Pædagog

Navn : Cathrine

Derby navn: Kalle

Alder : 50

Profession: Børnehave pædagog

Erfaring : Meget erfaren (6+ år)

Hvad er det bedste ved Roller derby?
Jeg elsker at stå på rulleskøjter. Jeg elsker farten og jeg elsker, når jeg pludselig kan nye ting på mine rulleskøjter. Jeg elsker det fysiske i sporten. Derudover er der et helt fantastisk sammenhold både på holdet og på tværs af Danmark. Jeg er altid i godt humør når jeg har været til derby.

Hvad eller hvem fik dig til at starte til Roller derby?
Jeg har altid godt kunnet lide at stå på rulleskøjter, men har ikke haft haft nogen at rulle med. Jeg kendte intet til derby, men så et opslag på Facebook og besluttede at prøve. Det var en af de bedste beslutninger, jeg har taget i mit liv.

Hvor god var du til rulleskøjter inden du startede?
4/10

Lene / 37 år / Laborant

Navn : Lene

Derby navn: Kingo

Alder : 37

Profession: Laborant / Måleteknikker

Erfaring : Meget erfaren (6+ år)

Hvad er det bedste ved Roller derby?
De venskaber jeg har fået på tværs af hele landet. Den passion vi deler for sporten har medført tætte bånd med mennesker jeg under andre omstændigheder ikke ville have mødt. På det sportslige plan elsker jeg den udvikling jeg stadig oplever 11 år efter jeg startede. Hver gang jeg spænder mine rulleskøjter bliver jeg udfordret både fysisk og mentalt og det giver mig en følelse af frihed og at det er her jeg er 100% mig.

Hvad eller hvem fik dig til at starte til Roller derby?
Filmen Whip it. Da jeg så den vidste jeg ikke at roller derby var en rigtig sport men lidt søgning på nettet gjorde mig helt vild. Jeg har aldrig været god med en bold men har hver sommer, siden jeg var lille, stået på rulleskøjter, så jeg følte at dette skulle jeg bare prøve og jeg elskede alt ved det lige fra min første træning.

Hvor god var du til rulleskøjter inden du startede?
10/10

Sascha / 41 år / Sygeplejerske

Navn : Sascha

Derby navn: Rock Sonic

Alder : 41

Profession: Sygeplejerske

Erfaring : Erfaren (4 år)

Hvad er det bedste ved Roller derby?
Udover at det er vanvittig sjovt, så er det også en fantastisk motionsform fordi du bruger hele din krop og opbygger stærke muskler i både ben, mave og arme.

Hvad eller hvem fik dig til at starte til Roller derby?
Jeg har altid syntes det var ret sejt, og da min mand købte et par rulleskøjter til mig i julegave et år, var der ligesom et pres på at nu skulle jeg tage mig sammen

Hvor god var du til rulleskøjter inden du startede?
1/10

Julie / 27 år / Biologistuderende

Navn : Sascha

Derby navn: Alf

Alder : 27

Profession: Biologistuderende

Erfaring : Meget Erfaren (6+ år)

Hvad er det bedste ved Roller derby?
Jeg elsker generelt at bruge min krop og adrenalinen som kommer, når vi spiller. Det som der har gjort at jeg lige netop har kastet mig kærlighed på Derby, må være den fantastiske stemning der er til træninger, til kampe og scrimmages. Den universielle glæde og accept. Så er der også en empowermend i at kunne gennemleve hits’ne, eller komme igennem de lange udfordrende jams, hvor man ikke er lead og man ikke kan andet end at kæmpe. Det føles fantastisk at vide, det findes ind i mig. Dertil kommer der jo at man får lov at slås og gå til hinanden på meget ordende forhold.

Hvad eller hvem fik dig til at starte til Roller derby?
Well, min veninde startede til denne voldsomme sport som gav større blåmærker og hun havde det rigtig sjovt med det. Jeg syntes det lød lidt for voldsomt til mig, jeg er en pivert som hader, når ting gør ondt. Efter jeg så den første kamp hvor hun spillede med, så det ikke så skræmmende ud længere, så da hun så der var fresh meat i min by, fik hun skubbet mig afsted.

Hvor god var du til rulleskøjter inden du startede?
10/10